Onze aanpak van onderzoek

Vaak krijgen wij te horen dat opdrachtgevers wel graag onderzoek willen laten uitvoeren, maar het idee hebben dat ze zijn overgeleverd aan een proces dat lijkt op een ‘black-box’. De opdrachtgever stelt zijn vraag, het onderzoeksbureau schetst op hoofdlijnen de aanpak, waarbij vaak weinig ruimte is voor de opdrachtgever om ècht te participeren in de opzet van het onderzoek. Na (accordering van) de offerte gaat het bureau aan de slag. En dan wordt het stil. Totdat er opeens de spreekwoordelijke rook uit de schoorsteen komt en er een rapportage volgt. Waarbij dan opeens blijkt dat de resultaten niet de focus hadden die eigenlijk werd verwacht. Of dat blijkt dat tijdens het onderzoek respondenten eigenlijk verwonderd waren over een bepaalde vraagstelling.

Wij van De Onderzoekers houden van duidelijkheid. Niet alleen als het gaat om de gegevens en informatie die wij voor opdrachtgevers boven tafel krijgen, maar ook over de manier waarop wij onderzoek doen en de kosten die dat met zich meebrengt.

  • U participeert actief in de ontwikkeling van de onderzoeksopzet.
  • U participeert desgewenst in het onderzoek, bijvoorbeeld door – eventueel via audiovisuele middelen – te zien wat er door respondenten wordt gezegd.
  • U kunt eventueel gefaseerd de beschikking krijgen over gegevens en informatie, ook al is onze rapportage nog niet klaar.
  • Onze kosten zijn altijd fixed: geen verrassingen.

 

Bekijk ook: